קובה אדומה במרק סלק חמוץ-מתוק

מרק סלק חמוץ-מתוק

  • 1 ק”ג סלק –חתוך לקוביות גדולות
  • בצל קצוץ
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח פלפל
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • מיץ מ- 2 לימונים
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

לטגן את הבצל בשמן. כשמזהיב להוסיף את רסק העגבניות ולערבב כ 2-3 דקות.
להוסיף את העגבניות החתוכות ולשים את הסלק והתבלינים+סוכר+מיץ לימון+1 כוס מים.
לבשל עד שהסלק מתרכך וסופג את הטעם חמוץ מתוק להוסיף מים לפי הצורך.
ולהוסיף את הקובות לבשל כ-20 דקות ולהגיש.

קובה

  • 1/3 כוס בורגול דק
  • 2 כוסות סולת
  • מעט מלח
  • 1/2 ק”ג בשר טחון גס
  • בצל קצוץ דק
  • פטרוזיליה/כרפס-קצוץ דק
  • מלח, פלפל וכורכום

אופן הכנה:

לשטוף את הבורגול, להוסיף את הסולת מלח ומים ולהניח בצד כ-20 דקות שיהיה בצק.
לערבב את המילוי: בשר, בצל,ירק ותבלינים.
ליצור כדורים מהבצק ולמלא במילוי בשר.
לבשל במרק כ-20 דקות.

דילוג לתוכן